Mød vores Au Pairs

Cultural Care Au Pairs rejser fra over 20 lande i hele verden og ankommer til deres værtsfamilier i alle hjørner af USA. Alle starter deres eventyr med et mål om at forbedre deres engelsk, vokse personligt og professionelt og lære om det amerikanske liv sammen med en støttende værtsfamilie. Deres oplevelser er lige så forskellige, som de er, men de er enige om, at året med au pair programmet er positivt og i mange tilfælde livsændrende. Se selv og læs om disse au pairs, som fortæller om hvordan de opdagede alle fordelene ved programmet.

Historier fra Au Pairs

Daniela, au pair i North Carolina

“Da jeg afleverede den mindste i skolen, tog hun sin rygsæk af og fandt sin madkasse frem. Så bad hun mig om at vente mens hun løb ind med sin madkasse i klassen, for hun ville komme tilbage og give mig et kram. Jeg gik ned på hug og så kommer hun springende imod mig. Hun er

super glad og krammer mig flere gange og kysser mig på kinden mens hun siger ”I love you”. Så siger vi farvel. Hendes lærer fortalte mig senere, at hun havde tegnet en tegning, hvortil læreren havde spurgt, hvem hun havde tegnet. Hertil havde hun svaret ”It’s someone I love very much”. Læreren havde spurgt, om det var hendes mor eller hendes far – men det var det ikke. De havde spurgt, om det måske var Daniela (mig) hun havde tegnet, og så havde hun svaret ”Yes, I love her very, very much”. Vi har et helt specielt bånd og hun er som en lille bedste veninde. Vi snakker om alt muligt, hun holder mig i hånden hele tiden og vil gerne have en masse kram. Derudover har vi det rigtig sjovt og griner meget, når vi er sammen. Det er helt ubeskriveligt at få så meget kærlighed fra et barn.”

Johannes, au pair i New Hampshire

“Jeg hedder Johannes og jeg bor i Hanover, NH. Jeg kom til min dejlige værtsfamilie i maj 2014, og familien McConnel er uden tvivl den bedste værtsfamilie nogen kunne ønske sig! Jeg passer tre børn, som er mellem 2-8 år gamle. Alle tre børn er helt fantastiske og jeg elsker dem alle meget. Mine værtsforældre, Kelly og Steve, er ret så cool – de prøver altid at inkludere mig i de forskellige aktiviteter, som familien foretager sig. Vi kommer godt ud af det med hinanden, og jeg elsker at tilbringe tiden

sammen med min værtsfamilie. Takket være min værtsfamilie, har jeg haft det helt utroligt her! Derudover er det selvfølgelig også vigtigt, at man finder nogle gode venner, men det allervigtigste er helt klart at finde en passende værtsfamilie. Jeg har nu boet hos familien i ni måneder og har kun tre måneder tilbage. Det bliver svært at skulle rejse fra familien, for jeg ved, at jeg kommer til at savne dem rigtig meget. Vi taler derfor allerede om at skulle besøge hinanden, og jeg kan ikke vente til familien kommer til Europa for at besøge mig.”  

Beatrice, au pair i Colorado

“Det er helt unikt at være au pair. Man bor i og oplever et helt nyt land samtidig med at man opbygger en rigtig stærk relation til en ”fremmed” familie – men når man når slutningen af året, er man slet ikke fremmed for hinanden længere, man er i stedet som en rigtig familie.

Hver dag støder man på nye udfordringer, og det ville være en løgn at fortælle, at det daglige arbejde med børn er en dans på roser. Men alle de minder man skaber sammen og alle de gange man griner til man får ondt i maven sammen, vejer tungere end de hårde dage på jobbet. Jeg ville ikke bytte min tid med min værtsfamilie og værtsbørn for noget som helst i verden – og sådan tror jeg mange au pairs har det! Det der gjorde, at jeg trivedes så godt i mit arbejde som au pair er, at jeg helt fra starten havde et åbent sind. Jeg havde mod på alt nyt og jeg var åben over for det faktum, at jeg faktisk var her for at arbejde og hjælpe min værtsfamilie. At være au pair er ikke bare at drikke kaffe på Starbucks. Jeg mener i stedet, at man bør prioritere sit arbejde og sin værtsfamilie højest, hvilket også vil lønne sig i sidste ende. Du får oplevelser du aldrig vil glemme, og du får et kærligt forhold til de mennesker du bor hos. Den positive energi som dette afføder, gør, at man får så meget mere ud af sit år. Det giver ikke blot værtsfamilien en glad person, men det giver også au pairen en masse energi til at lave sjove ting i sin fritid – uanset om det er shopping, være sammen med sine venner eller at tage på road trip. Jeg vil for altid være taknemmelig for den her mulighed, som har gjort, at jeg har kunnet udvikle mig selv og modnes. Man lærer utroligt meget om ansvar ved at være au pair, og det gør bare én endnu mere forberedt på livet efter ens år som au pair. Det kan godt være, at man ikke mærker det i løbet af året, men når man kommer hjem igen, kan man fornemme, at man er blevet mere moden og rustet til at træffe kloge beslutninger. Udover den personlige udvikling, kan man også glæde sig over, at man har fået en familie på den anden side af jorden, minder for livet og en masse nye venner fra forskellige dele af verden.” 

Liisi, au pair i North Carolina

Hvad har du fået ud af at være au pair?
Mine to år som au pair var meget bedre end jeg nogensinde kunne have forestillet mig. Jeg er sikker på, at jeg på andre måder aldrig ville have lært så meget, oplevet en masse og fået så mange nye venner i livet som jeg har gjort ved at være au pair. Nu har jeg en anden familie på den anden side af jorden og de vil være en del af mig resten af mit liv. Jeg har også fået venner for livet og en masse smukke minder som gør mig glad.

Hvad er dit yndlings minde med dine værtsbørn?
Et par uger før jeg skulle rejse hjem, rejste min værtsfamilie og jeg til familiens summer sted. Jeg delte soveværelse med den yngste dreng i familien, Jake. Før vi gik i seng, kom Jake hen til mig og fortalte hvor meget han ville savne mig når jeg rejste, og at han ville sove ved siden af mig. Før han faldt i søvn hviskede han mig i øret ”Jeg elsker dig mere Liisi” og selvfølgelig ville jeg sige noget bedre og svarede derfor: ”Jeg elsker dig en million, million, million, milliard, milliard gange mere”. Jake begyndte at grine og svarede: ”Jeg elsker dig uendeligt og mere end det” og så begyndte vi begge to at grine. Efter den aften er denne ’replik’ blevet til en ’inside-joke’ mellem os begge, og efter at have været hjemme i mere end et år modtog jeg et postkort fra Jake, hvor han havde skrevet: ”Jeg elsker dig mere Liisi”.

Hvad var det ved au pair programmet, som interesserede dig?
Jeg har altid elsket børn og når jeg passer dem, føler jeg at jeg kan være mig selv. Derfor var jeg sikker på, at det var noget for mig at blive au pair! Når man er au pair, får man mulighed for at se verden, få en masse oplevelser, blive mere selvstændig og være en del af en ny familie. Efter at have besluttet mig for at rejse med Cultural Care Au Pair, fik jeg en endnu bedre mavefornemmelse, og jeg vidste at mit ophold ville blive godt og at jeg altid ville have nogen jeg kunne tage kontakt til, hvis jeg havde brug for det.

Nathalie, au pair i New York

“At blive au pair er den bedste beslutning jeg har truffet i lang tid. Jeg har mødt så mange fantastiske mennesker fra hele verden og fået venner for livet. At være flydende til engelsk har også længe været et mål og en drøm – og selvom jeg ikke er der helt endnu, kommer jeg tættere og tættere på for hver dag!

Jeg har villet rejse udenlands siden jeg var 18, men har altid haft en undskyldning for ikke at gøre det. Enten havde jeg en kæreste, et job jeg var glad for, eller en uddannelse som jeg gerne ville gøre færdig inden jeg rejste. Men på et tidspunkt følte jeg, at der ikke længere var noget der holdt mig tilbage fra at rejse, og så tog jeg chancen og rejste. Jeg havde nemlig også brug for en ny udfordring og forandring i mit liv. Jeg har også altid gerne villet være flydende til engelsk, hvilket jeg nærmer mig dag for dag!

Jeg ved, at mange på min alder måske synes det er for sent at rejse, fordi de føler sig for gamle til det. Den tanke havde jeg også først. Men nu når jeg er her, fortryder jeg intet, og det er helt klart noget af det bedste jeg har gjort for mig selv. Det er aldrig for sent. Gør det, som gør dig lykkelig – det fortjener du.”  

Jennica, au pair i Minnesota

Jeg kan ærligt sige at mit liv ændrede sig totalt efter mit ophold i USA. Jeg voksede meget personligt og opdagede mange nye sider af mig selv, som jeg aldrig ville have opdaget hvis jeg var blevet hjemme. Jeg er blevet mere selvsikker, jeg tror på mig selv og jeg ved hvad jeg vil have ud af livet. Det vigtigste af alt er selvfølgelig, at jeg har fået en ny familie på den anden side af jorden og en masse nye venner, som vil være en del af mit liv for altid! 

Både min familie og venner har fortalt mig, at jeg er blevet meget mere åben efter mit ophold i USA. De føler også at jeg er mere selvstændig og selvsikker, end jeg var før. Jeg vil helt sikkert tilføje min erfaring til mit cv. Jeg mener det fortæller, at jeg er modig, ansvarlig, har gode sprog kundskaber og at jeg er vant til andre kulturer.

Josefiina, au pair i Pennsylvania

Hvorfor valgte du at rejse som au pair?
At rejse som au pair til USA lød som en perfekt plan for mig! Jeg havde en masse børnepasningserfaring og havde på forhånd allerede tænkt på at opleve USA – og det var der, jeg tilmeldte mig Cultural Care’s Au pair program. I starten var jeg ikke sikker på, at jeg ville tage af sted og jeg havde en masse tanker i hovedet: Hvad hvis jeg ikke ville finde en familie? Hvad hvis jeg ville få kolde fødder før jeg rejste? Jeg havde drømt om en mulighed som denne i meget lang tid, og efter jeg fik en bekræftelse fra min værtsfamilie, vidste jeg at jeg havde truffet den rigtige beslutning – og jeg kan sige at det har været en af de bedste beslutninger jeg har truffet indtil videre!

Hvem hjalp/støttede dig i løbet af dit ophold i USA?
Jeg fik en masse nye venner i løvet af mit ophold I USA og jeg er sikker på at min oplevelse ikke ville have været den same uden dem! Alle au pairs har meget tilfælles – alle er unge, bor langt væk fra deres familier og er på mange måder i samme situation. Det er meget nemt at finde folk som man har meget tilfælles med! Jeg vil aldrig glemme alle de nye mennesker jeg mødte i USA. Min LCC Helen var også fantastisk – hver måned til LCC mødet, fandt hun på nye ting at lave. Hun gjorde et godt stykke arbejde.

Selvfølgelig har jeg engang imellem også oplevet hårde tider. Det som hjalp mig var at vide at min tid som au pair kun er en kort del af mit liv og selvom tingene nogle gange kunne være hårde, ville det være det hele værd i sidste ende og jeg ville ikke give op!

Hvad opnåede du i løbet af din tid som au pair?
Selvfølgelig shoppede og rejste jeg en masse i løbet af mit år men det største jeg opnåede var at jeg udviklede mig så meget og at jeg kom hjem med så mange nye oplevelser og synspunkter!

Jeg var 19 år da jeg rejste til USA og jeg havde altid boet sammen med min mor. Forskellen mellem ”det gamle liv” og det ”nye liv” var meget stor – pludselig var der ingen der talte mit sprog, jeg kendte ingen mennesker og var fuldt ansvarlig for to piger. Jeg boede hos en familie som jeg ikke kendte, i et værelse der ikke engang havde været mit i en måned og boede i et hus der senere hen ville blive mit hjem. Det er svært at forklare hvordan jeg oplevede det – man er nødt til at prøve det selv! Jeg værdsætter min familie og venner meget mere efter denne oplevelse og jeg tror flere mennesker burde opleve det jeg gjorde! Efter jeg havde rejst hjem igen, flyttede jeg til hovedstaden og der var mange mennesker som undrede sig over hvordan jeg kunne flytte så langt væk fra min familie! Men de bor kun 4 timer væk og vi bor endda i samme land. Det er måske svært til tider, men før jeg rejste, ville jeg ikke tør gøre det og sådan er det selvfølgelig ikke mere.

Hvilke råd vil du give en ven som overvejer at rejse som au pair?
Mange mennesker tror at når man flytter til USA som au pair, vil det være luksuriøst – men det er vigtigt at minde sig selv om at når man rejser som au pair, så er det fordi man skal arbejde som au pair. Som au pair bliver man nødt til at være fleksibel og man skal vænne sig til familiens skema. Det er vigtigt at lære at arbejde med familien og ikke at stresse for meget!

Hvis du oplever hjemve, er det vigtigt at du ikke er alene – ring til en ven og find på noget at lave! Jeg er sikker på at ingen vil fortryde at blive au pair, denne oplevelse er uforglemmelig!

Jenniina, au pair i Florida

Hvorfor rejste du som au pair?
I mange år havde jeg drømt om en mulighed for at flytte til udlandet og arbejde i et stykke tid. Jeg havde et par venner som havde været au pairs i USA og Europa and jeg syntes deres historier var meget inspirerence! Jeg havde arbejdet i mange år og ville finde noget nyt at lave. Jeg bestilte en brochure fra Cultural Care Au Pair og blev interesseret med det samme!

Hvordan var dit forhold til din familie?
Allerede i begyndelsen havde min værtsfamilie og jeg meget kontakt. Før jeg kom til USA vidste jeg allerede meget om børnene og første gang vi mødtes føltes det meget naturligt og efter et par dage føltes det som om jeg havde kendt familien i flere år! Hvis jeg havde spørgsmål så spurgte jeg dem. Børnene respekterede mig men vi blev også hurtigt venner. Vi er stadig tætte og holder kontakt og i dag har jeg en anden familie i USA!

Hvem vil du anbefale au pair programmet til?
Jeg vil anbefale programmet til alle som er interesseret i at arbejde i USA og få en masse oplevelser i en helt ny kultur! Dette er en fantastisk mulighed for at forbedre dit engelsk og at opleve en ny kultur. Når man bor langt væk fra ens egen familie og bor hos en familie, som i starten er fremmed til en, lærer man meget om sig selv! Denne oplevelse har hjulpet mig til at blive modigere og tage flere chancer i fremtiden.

Suvi, au pair i Californien

Hvorfor valgte du at rejse som au pair?
Jeg havde tænkt på at blive au pair, et stykke tid før jeg tog beslutningen. Når man får en chance for at arbejde med børn hver dag i en længere periode og er en del af deres hverdag, opbygger man et meget unikt forhold til hinanden – og det er ikke på samme måde som hvis du arbejder i en børnehave for eksempel. Når man bor hos familien, oplever man også en helt bestemt side af kulturen og man lærer mere end hvis man bare rejser som turist. Jeg var også meget interesseret i at rejse i løbet af mit år som au pair!

Hvad er det bedste ved at arbejde som au pair?
At man får lov til at arbejde med børn hver dag – at man får mulighed for at blive en del af deres hverdag, man ser når de lærer noget nyt and når de vokser og udvikler sig. Det er fedt at være en del af deres liv i så lang tid. Jeg elsker at tilbringe meget tid med mine au pair venner (det er meget nemt at møde nye mennesker!) og at rejse rundt i USA når jeg har fri og når jeg får muligheden for det.

Mona, au pair i Virginia

Hvorfor besluttede du dig for at blive au pair?
Jeg besluttede mig for at rejse som au pair fordi jeg følte at jeg var klar til nye udfordringer – i et helt nyt land! Jeg blev interesseret i au pair programmet for mange år siden, da min engelsk lærer fortalte om hendes egne oplevelser og om muligheden for at bo i et andet land, endda i op til 2 år. Det var på dette tidspunkt, at jeg blev interesseret. Jeg kan godt lide at arbejde tæt med børn. Før jeg rejste som au pair, arbejdede jeg som lærervikar på en skole og jeg blev interesseret i at lære hvordan uddannelsessystemet fungerer i andre lande.

Meri, au pair i Connecticut

Hvem vil du anbefale au pair programmet til?
Jeg kan varmt anbefale programmet til enhver som er interesseret i at tilbringe tid i udlandet i en periode og hvis man er interesseret i at opleve noget nyt, så vil de huske dette resten af deres liv! I løbet af din tid som au pair, vil du få rigtig meget ud af det: du vil vokse som person, forbedre dit engelsk, møde nye mennesker og opleve den amerikanske kultur.

Hvad kunne du bedst lide ved USA?
Jeg elsker stort set alt ved USA! Det jeg bedst kan lide er hvordan livsstilen og maden varierer så meget mellem hver stat. Der er så meget at se og lave i USA og folk er så venlige!

Hvilke råd vil du give en ven som overvejer at blive au pair?
 
Det vigtigste er at være åben. Når man er i matching processen, så lad være med kun at kigge på hvor henne familien bor, hvad deres religion er og hvor mange børn de har – vær åben og tag imod mulighederne! Den vigtigste ting er, at du kommer godt ud af det med dem.

Line, au pair i USA

Ja hvor kom den ide lige fra? Faktisk havde jeg allerede leget med tanken om at blive Au pair da jeg gik ud af 10 klasse, men synes måske det var lige tidligt nok og mit engelske var heller ikke det stærkeste, derfor tog jeg på HF. Her mødte jeg en pige som vidste sig at blive en af de personer som har haft størst indflydelse på mit liv til dato. Da vi var godt 1,5 år inde i HF uddannelsen kom vi tilfældigvis til at snakke om det at være Au pair. Hun havde gået med samme tanker et stykke tid og da hun var et par år ældre end jeg følte hun sig helt klar til at tage afsted efter HF. Selv var jeg ikke andet end lige fyldt 18 og havde aldrig været væk hjemmefra så valgte at udskyde ideen lidt. Da hun så en dag kom og fortalte mig at nu havde hun meldt sig til og skrevet en ansøgning og faktisk fundet en familie og skulle afsted til augus t, var jeg helt oppe at ringe og sagde med det samme at jeg ville komme og besøge hende! Så min veninde rejste afsted og jeg bookede min billet til Chicago. Lige fra dag et da jeg lande i lufthavnen var jeg tryllebundet af den amerikanske mentalitet. Alle var utrolig søde og lige til, om det var fordi det var Thanksgiven tid skal jeg ikek kunne sige, men de var alle helt vidunderlige.. Bl.a. var vi hos en af hendes venners familie og hjælpe dem med at lave maden til Thanksgiven og var også med til middagen. Familien havde aldrig mødt hverken min veninde eller jeg men de tog mod os med åbne arme. Jeg fik også en smagsprøve på hvordan det var at være Au pair, se arbejdet der skulle gøres og fik en fornemmelse af hvordan det var at leve i et andet land. Jeg blev helt forelsket i de to drenge vi passede og at der var så mange nationaliter samlet et sted. Så da jeg sad i flyvet 8 dage senere på vej tilbage til DK vidste jeg at dette var noget jeg blev nød til at gøre. Jeg har altid elsket at passe børn og har haft nemt ved at knytte mig til dem. Så da jeg et halvt år senere var færdig på højskole sagde jeg pænt farvel til DK og fløj afsted til USA og det der skulle vise sig at være det fedeste jeg nogensinde har gjort!

Jeg kan tydeligt huske hvor nervepierne det var at sidde der og vente og vente på at der kom et match. Da dagen så endelig kom var jeg helt oppe at ringe! Det var så fedt! Jeg læste omkring familien og fandt ud af at vi faktisk havde rigtig mange ting tilfældes. Jeg må dog indrømme at ideen om at skulle bo i Maryland ikke lige var det jeg havde drømt om, men som jeg læste og skrev mere og mere med familien begyndte området at betyde mindre og mindre. Da jeg så billeder af familien og hvad der skulle vise sig at være mine kommende host kids var jeg ikke et sekund i tvilv om at dette var den rigtige familie for mig. jeg var også så heldig at få lov at snakke med mine kommende host kids da jeg snakkede i telefon med min Host mother. Det betød rigtig meget at jeg måtte snakke med dem og lige fra starten var der kemi mellem dem og jeg. Jeg tror ikke det er meget galt når jeg siger at vi snakkede i godt og vel en time om alle mulige ting. Efterfølgende har min hostmom gang på gang fortalt mig at hun aldrig har haft et så godt telefon interview. Hun kunne snakke i hendes normale tempo, og følte at vi havde en dybere forståelse for hinanden og det var faktisk også på den måde jeg havde det.
Jeg var så heldig at mit det første match også blev mit endelige :)


En af mine allerbedste øjeblikke med mine piger, ja der er jo mange af tage af, men det har nok været fra julen 2009. Pigerne havde sne fri, jep, troede heller ikke selv på det første gang jeg hørte det, men det er rigtigt. Den jul havde vi simpelthen så meget sne at det tog os i hvert fald 4 timer at ryde indkørelsen.
Men altså vi stod op som vi plejede den morgen, men alting var dækket i det smukkeste hvide lag af sne. Pigerne var helt oppe at ringe for de var udemærket klar over at dette betød ingen skole. Vi var derfor hjemme og startede dagen ud med pandekager med chokoladestykker imens sneen blev ved med at dale. Den morgen gjorde vi noget man normalt ikke måtte, vi spiste nemlig foran fjernsynet og så film imens. Da filmen var færdig og vi havde fået tøj på skyndte vi os unden for for at lege i sneen. Vi måde byggede huler, snemænd og kælkede. Da vi efter godt 4 timer var ved at være godt udmattet gik vi indfor og fik varmt kakao. Det var nok en af de mest hyggelige dage vi har haft og vi grinte og grinte og havde det rigtig sjovt.

Det var en lidt mærkelig følelse jeg sad med da jeg var afsted. Jeg elskede at være hos min hostfamilie og holdt meget af dem, men det var som om at min krop ikke rigtig ville forstå det. Der var dage hvor jeg kunne sætte mig ned og tude og kunne blive ved i timevis. Det føltes som om at kroppen bare skulle af med noget. Jeg kunne heller ikke skype med min mor i begyndelse, og tror faktisk kun at jeg alt i alt har skypet med hende med kamera to eller tre gange, jeg kunne gøre det med alle andre og havde entet imod det, men jeg kunne slet ikke med hende. Men som sagt, så var jeg ikke ked af at være taget afsted og elskede min hostfamilie meget højt men det var som om at noget manglede. Men så pludselig, efter godt 2,5 måned var det hele væk og jeg mærkede slet ikke mere til det. Det var som om at jeg den ene dag vågnede også var det bare væ k og mærkede faktisk ikke noget til denne følelse før jeg et år efter var tilbage i DK, men nu var det fordi jeg savnede US istedet for.

Nu var min familie en smule anderledes i og med at jeg kun boede hos en hostmom, da forældrende var skilt. Derfor tror jeg også at mit forhold til min hostmom har været noget andetledes, eller det har jeg faktisk kunne se og det har andre Au pairs også sagt, end de fleste andre Au pair/host family forhold. Min hostmom var ikke bare min hostmom hun var også hende jeg kunne fortælle alt! Vi kunne snakke om stort set alt hvad der foregik i lokalområdet og hos de andre au pairs, vi grinte og græd sammen, vi sang og dansede - vi var vel faktisk som rigtige veninder. Min hostmom har helt sikekrt været med til at gøre mit år så fantatisk som det var med hendes åbne sind og glade væsen. Selvom hun måske ikke altid fik sagt det, så vidste jeg hvor meget hun værtsatte min hjælp i huset og med hendes piger. Mine to små guldklumper har og vil altid betyde verden for mig. Den ældest af dem og jeg havde fra første dag et helt specielt bånd. Hun vidste at hun kunne komme til mig hvis der var noget og vi havde en forståelse for hinanden som jeg sjælent har haft med andre, vi kunne bare kigge på hinaden og vi vidste hvad vi ville sige. Så da jeg kom tilbage til DK og åbnede min kuffert fandt jeg et lille brev, der fortalte hvor meget jeg betød for hende og for altid ville være i hendes hjerte samt hendes ynglings hoppebold og et lille hjerte i sølv. Det var den bedste gave jeg nogen sinde har fået. Den yngre af dem og jeg havde også et rigtig godt bånd. Hun var en rigtig putte trold og når jeg skypede med min danske familie kom hun gerne ind og lå og halv sov op af mig imens jeg snakkede. Hun elskede og lege og vi opfandt tit mange mærkelige lege og eventyr.
Jeg var også så heldig at selvom jeg kun boede hos moderen havde jeg også et rigtig godt forhold til pigernes far og hans "nye" familie hvor jeg ofte blev inviteret til middag og fødselsdage. jeg var også så heldig at møde både bedsteforældre, tanter, onkler og fætre og kusiner, hvor jeg alle gange har følt mig velkommen og elsket. Det var virkelige dejligt at føle at man blev taget godt imod hele vejen rundt.

Jeg er ret sikker på at de alle vil sige at jeg kom hjem som et nyt og forbederet menneske. jeg havde fået et nyt syn på tilværelse og havde lært at værtsætte de små danske traditioner som man bare ser som en selvfølge i sin hverdag. Bland andet så sagde min søster, dengang 12 år, til mig da jeg havde hjemme i 2 uger; Ej Line, du er altså bare blevet så voksen efter du har været i USA! Jeg kunne ikke lade vær med at grine og man kunne virkelig mærke at det kom lige fra hjertet. Hun havde jo ret, og hvad skulle man ellers forvente?! Man kommer til et fremmed land hvor man ikke kender nogen, ikke kender sporget 100%, traditionerne og skal stå med et kæmpe ansvar overfor den familie du bliver Au pair for. Så der er vil ikke noget at sige til at man bliver en smule mere, hvis ikke rigtig meget mere, voksen end da man rejste fra Danmark. En ting er sikkert, alle i min familie og mine venner, lige meget hvor meget de end har savnet mig og ønsket mig hjemme, har de alle kunne se alle de gode ting jeg har fået ud af året og hvor meget mere selvstændig jeg er blevet.

Camilla, au pair i USA

Hvad var det ved au pair programmet, der interesserede dig?
At få en ny familie og et godt forhold til værtsbørnene. At møde nye venner fra hele verden, og rejse rundt I USA.

Hvordan havde du det I løbet af de første par uger efter din ankomst til USA?
Det var svært fordi jeg snakkede engelsk 24 timer i døgnet og jeg skulle lære min værtsfamilie at kende. Det var hårdt fordi jeg blev nødt til at give så meget af mig selv, hvilket jeg ikke havde prøvet før. Jeg savnede også min familie, men min værtsmor var altid god til at sørge for, at jeg havde det godt og, at jeg var omringet af mennesker så jeg ikke skulle føle mig alene.

Hvordan tilbragte du og dine værtsbørn tid sammen?
Vi tog på legepladsen og legede lege, eller tog ud og cykede ture og kørte om kap. Vi byggede også huse til dukkerne eller legede med LEGO.

Hvad var det bedste ved at være au pair?
Det bedste var at lære mine værtsbørn at kende. De er det bedste ved at være au pair, og de vil altid være mine bedste venner. 

Fortæl om dit forhold til din LCC?
Min LCC har selv engang været au pair i USA. Hun vidste hvordan det var at være en au pair og hun kom med gode ideer til de månedlige møder. Hun havde en god fornemmelse for sine au pairs og for hvem der havde brug for en ekstra snak med hende.

Hvem vil du holde kontakten med nu hvor du er vendt hjem til dit hjemland? Din værtsfamilie? Andre au pairs? Din LCC? 
Alle! Jeg har besøgt min familie 3 gange siden jeg tog hjem, og jeg forventer at besøge dem hver år. Jeg holder også kontakten med mine au pair venner – jeg har besøgt en svensk veninde et par gange og en ven i Brasilien sidste sommer. Det er meget vigtigt for mig at holde kontakten med mine au pair venner, fordi vi altid kan snakke om vores år!

Tilmeld digInformationsmøder