Mød vores værtsfamilier

Hver familie er unik! Vores amerikanske værtsfamilier bor over hele USA og alle har forskellige livsstile. Nogle bor tæt på en større by, mens andre bor i en lille by. En eller begge værtsforældre arbejder og antallet af børn og alderen på børnene kan variere fra familie til familie. Men en ting har de alle til fælles – de har brug for fleksibel børnepasning og er interesserede i at lære en ny kultur at kende, mens de lærer dig om deres egen.

I rampelyset: Begge forældre arbejder

Familien Bauer i Massachusetts
Værtsforældre: Sheila og Andi
Værtsbørnene: Elena (8) og Alex (5)
Værtsfamilie siden: 2003
Nuværende au pair: Mirjam fra Østrig

Familien Bauer har tidligere haft 9 au pairs siden deres datter Elena var spædbarn – de har taget godt imod programmet og betragter hver og en af deres au pairs som et familiemedlem eller ”niece”.

"Au pair programmet fungerer så godt for os fordi det er fleksibelt. Vi har mulighed for at hjælp fra au pairen om morgenen til at få børnene til skolebussen og hente dem igen om eftermiddag. Hendes skema kan justeres for at imødekomme skoleåret og sommerferien. Derudover foretrækker jeg en au pair fordi hun kan arrangere lege aftaler og køre dem til aktiviteter frem for at have dem i fritidsordning efter skole. Det er vigtigt at du gør dine daglige forventninger klare for din au pair – du bør give hende et skema og tydeligt skrive de daglige gøremål. Vi kan lide at have vores børnepasser som en del af vores liv – børnene og selv deres venner og forældre får mulighed for at lære vores au pair at kende. Til sidst har vores au pairs virkelig præsenteret andre sprog og kulturer for vores børn og jeg tror de har en bedre forståelse af verden pga. dette program."

I rampelyset: Begge forældre arbejder

Familien Newman i Colorado
Værtsforældre: Rachel og Brent
Værtsbørnene: Mason (5) og Clayton (2.5)
Værtsfamilie siden: 2008
Nuværende au pair: Luise fra Tyskland

Værtsmor Rachel siger om hendes au pair Luise: ”Hun gør vores hus til et sjovt sted at være for vores børn. Hun kommer vidt omkring når hun er sammen med dem. Vores børnehavebarn havde svært ved at tilvænne sig til kravene i skolen. Så straks efter hun var ankommet begyndte hun at ”undervise” hende på vej hjem. Hun har altid en plan og arbejder på noget nyt hver dag. Vi så hurtigt hendes succes i løbet af uger efter hun var startet på dette. Nu er hun meget mere selvsikker i skolen.” Programmet virker godt for os fordi det giver os fleksibel børnepasning. Sommetider har vi ikke brug for hende om morgenen, men derimod længere om aftenen. Det kan du ikke gøre i en normal børnehave. Jeg føler mig meget mere komfortabel ved at have en au pair, fordi jeg kan fastsætte mine børns skema og tillade dem at lave sjove ting. Et andet aspekt som jeg virkelig elsker, specielt med de to sidste au pairs, er det forhold vores børn havde til pigerne. De er blevet en del af vores familie og jeg er sikker på vi vil holde kontakten resten af livet. Det er fantastisk at give vores børn det kulturelle aspekt i sådan en ung alder."

I rampelyset: En familie med 3+ børn

Familien Rau i Virginia
Værtsforældrene Dariece og Charlie
Værtsbørnene John(15), Ian(14), Gannon(8), Jackson(6) og Kristian(4).
Værtsfamilie siden 2006.
Nuværende au pair Juliane fra Tyskland

Værtsmor Dariece siger ”Juliane er 19, det føles som 30 (på den gode måde!) Hun er så moden og ansvarlig at alle tror hun er meget ældre. Hun er en fantastisk rollemodel for vores børn – og andre au pairs. For eksempel har mange andre au pars fortalt hvor godt de kan lide hende og at jeg er meget heldig at have hende som au pair. Jeg er helt enig!” Mine børn går i øjeblikket på 4 forskellige skoler og går til mange forskellige aktiviteter efter skole. Det inkluderer aktivitet som fodbold, svømning og andre sportsgrene så vel som spejder. Det hjælper mig til et mindre stressfuldt liv, at jeg ved jeg har denne ekstra person i vores liv som hjælper os. Juliane bidrager med et modent, men også legesygt sind til vores familie. Uden vores au pair, ville mine børn ikke have muligheden for at lave ekstra aktiviteter som de elsker! Hun giver ikke kun børnene energi, men også mig."      

I rampelyset: Familie med enlig forælder

Familien Sekera i Illinois
Værtsforælder: Lori 
Værtsbørnene: Luca(6), Courtney(4) og Angela(1½)
Værtsfamilie siden: 2010
Nuværende au pair: Nina fra Tyskland

"At have Nina boende hos os er som at have en ven boende, både for mig og børnene. Det var svært i starten, men børnene opsøger hende nu og ofte forhindrer de hende i at sove længe. Nina passer ikke kun børnene, men hun udtænker også løsninger på deres problemer, taler om deres udvikling og planlægger deres aktiviteter. Fra et dagligt livs perspektiv, er det at være single mor og have en au pair ligesom at have en roommate – og når jeg ikke har forventet au pairen at holde mig selskab, har Nina gjort det ved få lejligheder og vi har snakket til sent om aftenen. Det var helt sikkert en uforventet fordel som genvinder det manglende fællesskab at være forælder og dagligdags livet."

I rampelyset: En familie med tvillinger

Familien Sternburg i Massachusetts
Værtsforældrene: Cheryl og Robet
Værtsbørnene: Alex(10), Joshua(9), Amanda og Julia(1½)
Værtsfamilie siden: 2009
Nuværende au pair: Laura fra Colombia

Sternburg familien har tidligere haft 3 au pairs. De hjælper Cheryl med at få de ældste drenge i skole hver morgen og tager sig af tvillingerne indtil Alex og Joshua kommer hjem fra skole. Sternburg familie har brug for hjælp 9 timer om dagen, mandag-fredag og giver for det meste deres au pair fri i weekenderne. Der er mange andre Cultural Care au pairs i området hvilket sørger for en stor gruppe af venner. "Der er ingen tvivl om at Laura efter de seneste 4 måneder, elsker vores børn højt og behandler dem som var de hendes egne og vores børn gengælder denne følelse. Med de forskellige personligheder i vores hjem, har hun lært hvordan hun kommer bedst ud af det med alle og laver udfordringer til en læringsoplevelse. Hun har altid en positiv holdning og kan vurdere hvordan hun bedst takler alle situationer. En familie med tvillinger kan være rigtig sjovt men til tider også udfordrende. Et ekstra sæt hænder i huset sikrer et lavt stressniveau." 

Tilmeld digInformationsmøder