Story

Jeg startede som au pair. I dag er jeg…

Cultural Care alumne Tove Meyer ser tilbage på sin egen oplevelse som au pair og hvordan det hjalp hendes karriere.

Tove Meyer er oprindeligt fra Sverige og var af sted som Cultural Care au pair i Chicago tilbage i 2002-2003. I dag er hun journalist og forfatter såvel som producer på et anerkendt skandinavisk talkshow.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=Nxn78WI3Q0s

Jeg kan stadig huske den første gang, jeg så et amerikansk lyskryds på vejen fra lufthavnen, og det slog mig hvor kæmpestort og anderledes alting var. Det var første gang jeg var i USA, og første gang, jeg var væk hjemmefra i længere tid. Fra det øjeblik, jeg stod af flyet, var jeg ikke længere afhængig af andre end mig selv.

Heldigvis følte jeg mig hjemme, så snart jeg mødte min værtsfamilie. De var virkelig åbne, og vi kommunikerede rigtig godt om børnene og mine arbejdsopgaver. Jeg følte mig sikker i formålet med mit ophold og modtaget med åbne arme. Jeg følte også, at de stolede på mig og havde tiltro til, at jeg kunne give deres børn noget helt specielt. Det gav mig virkelig meget selvtillid – og gjorde at jeg kunne håndtere meget mere end jeg havde forventet, at, jeg kunne.

Det var i løbet af mit år som au pair, at jeg virkelig begyndte at udvikle en fornemmelse for hvem jeg var og begyndte, at overveje hvad jeg egentlig ville med mit liv. Jeg fandt ud af, at jeg var en social og eventyrlysten person med en kreativ side. Jeg begyndte at skrive en hel del, sad tit og skrev noveller og romaner på mit værelse, og indså til sidst, at jeg faktisk var god til det. Mit arbejde blev udgivet hjemme i Sverige i nogle antologier og vandt nogle skrivekonkurrencer - mens jeg var i USA. (Ja, internettet fandtes også dengang!)

Jeg elskede, at man så naturligt kunne komme til at snakke med nye mennesker - om det så var i supermarkedet eller på mine værtsbørns skole. Jeg mødte tonsvis af interessante mennesker og begyndte at lytte til deres historier. Det var min interesse i andre folks livshistorier, der fik mig til at overveje at blive journalist – og nu er jeg her, hvorjeg arbejder med folks personlige fortællinger hver eneste dag.

At være au pair ser super godt ud på dit CV, fordi det viser, at du er villig til at arbejde hårdt, tage ansvar og er modig nok til at forlade dit hjemland for at opleve en ny kultur. Men jeg vil nu sige, at oplevelsen er berigende på mange andre niveauer. Det er et eventyr og en udfordring, der slet ikke kan sammenlignes med noget andet: en kulturel oplevelse som på mange måder vil definere dig resten af livet.