Story

Hvorfor jeg elsker min værtsfamilie

Af Hayley Gee, Cultural Care au pair fra England

Fra det øjeblik min værtsfamilie – familien Lovejoy – blev en del af mit liv, følte jeg, at jeg var havnet, hvor jeg hørte til. De bød mig velkommen i deres hjem og hjerter med åbne arme, og de har gjort mit udenlandsophold til en uforglemmelig oplevelse, der altid vil være en del af mig.

Da jeg ankom, modtog de mig ved togstationen med tegninger, som børnene havde lavet til mig. På min allerførste aften hos familien lavede de traditionel, engelsk mad, så jeg ville føle mig hjemme hos dem.

Vi har lavet så mange ting sammen i år. Vi har blandt andet fejret Thanksgiving med deres udvidede familie i New York City. Det var første gang, jeg var til Thanksgiving, og det var også første gang, jeg mødte min værtsmors familie – men de var alle sammen så søde og gæstfri.

Sammen, som en rigtig familie, har vi været i biografen, ude og stå på skøjter, ude og spise, ovre og se børnenes juleshow og endda ude og vælge juletræ. Det var en dejlig dag, jeg aldrig vil glemme. Vi tog over på en Christmas Tree Farm og gik rundt i timevis for at finde det helt rigtige træ. Da vi fandt det, tog vi det med hjem og pyntede det sammen. Da vi hang sokkerne over ildstedet, gav de mig min helt egen håndstrikkede sok med mit navn på! Det betød bare så meget for mig.

Til jul lavede de deres traditionelle julemad, og jeg supplerede med engelske Yorkshire Puddings. Vi spiste en stor julemiddag og fejrede dagen med hele familien. Alle udvekslede gaver, og hele deres familie var så generøs. Jeg fik mange søde og betænksomme gaver og følte mig virkelig som en del af familien.

Efter bare et par måneder som au pair gik min bedstemor bort. Vi var meget tætte, og mine værtsforældre sagde, at jeg bare skulle gøre, lige hvad jeg havde brug for – om det så var at tage hjem til begravelsen eller blive i USA. Jeg besluttede mig for at blive – og på dagen for min bedstemors begravelse kom min værtsmor med godter og lækkerier for at hjælpe på humøret. Vi sad endda sammen og drak eftermiddagste til ære for min bedstemor (hun elskede eftermiddagste). Det var alt sammen min værtsmors idé, og jeg blev meget rørt over, at hun havde tænkt over at gøre alle de ting for mig.

Og så skal det siges, at mine værtsbørn er vidunderlige. De er meget tilpasse omkring mig og elsker at bruge tid med mig – jeg tror virkelig, de betragter mig som en storesøster. Det elsker jeg. Hertil kommer, at familien altid opfordrer mig til at tage ud med mine venner i min fritid. Mine veninder overnatter ofte, og mine værtsforældre er vilde med det – det holder meget af at møde mine venner.

Og så skal vi snart i Disneyland sammen! Det er en rigtig dyr tur, og jeg havde ikke forventet at være en del af den. Men mine værtsforældre har allerede købt min flybillet og insisterer på, at jeg kommer med. Jeg er så taknemmelig og føler mig så heldig.

Alting, som Lovejoy-familien gør for mig, virker helt naturligt for dem. De er betænksomme, omsorgsfulde, kærlige og behandler mig i sandhed som en del af familien. De er den mest perfekte familie, jeg overhovedet kunne have drømt om at bo hos. Jeg glæder mig til alle de dage, måneder, latteranfald og specielle anledninger, vi stadig har foran os.