FAQ

Vil du vide, hvornår du kan rejse eller hvad der sker, hvis du ikke kommer overens med din værtsfamilie? På denne side har vi prøvet at besvare nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet. Hvis ikke du kan finde et svar på dit spørgsmål, kan du blot sende os en e-mail og vi vil vende tilbage til dig med et svar!

 Hvad er forskellen på en ’Au Pair’ og en ’Nanny’?

  • I mange engelsksprogede lande bruges termerne ’Nanny’ og ’Au Pair’ om en person, der passer børn mens forældrene er på arbejde. Dog har disse to termer forskellige betydninger. ’Au Pair’ stammer fra fransk og betyder ”på lige fod” – altså, at au pairen, som arbejdstager i huset, har samme vilkår som værtsfamilien. Normalt kommer au pairen fra et andet land og derfor har både au pairen og værtsfamilien en interesse i at lære om hinandens traditioner og livsstil gennem kulturel udveksling. En au pair skal have forudgående erfaring med at passe børn, men det er ikke nødvendigt at have formelle børnepasningskvalifikationer. En ’Nanny’ har derimod oftest studeret pædagogik og derigennem opnået formelle kvalifikationer inden for dette område. En ’Nanny’ bor nødvendigvis ikke sammen med familien, og oftest vil denne også udføre flere huslige pligter end hvad au pairen er tilladt. På grund af de gældende visumregler i USA, skal en au pair være mellem 18-26 år gammel, hvorimod en nanny kan være mellem 20-60 år gammel. En nanny forfølger oftest en karriere inden for børnepasning, hvorimod en au pair typisk er interesseret i at udforske et fremmed land og en anden kultur, inden de påbegynder videre uddannelsesforløb eller anden karriere.

 Hvor lang tid efter min ansøgning er blevet accepteret, kan jeg regne med at rejse til USA?

  •  Ideelt set, har vi brug for et par måneder til at bearbejde din ansøgning, finde dig en værtsfamilie og forberede dig på din tid i USA. Hvis du gerne vil rejse så hurtigt som muligt, vil vi selvfølgelig arbejde hårdt på at imødekomme dit ønske. Hvis ikke du har travlt, vil vi anbefale dig at påbegynde ansøgningsprocessen omkring 6 måneder før din ønskede afrejsedato.

 Kan jeg selv bestemme, hvor jeg gerne vil bo?

  •   Når man som au pair bor på arbejde er yderst vigtigt at livet med din værtsfamilie fungerer godt . Vi mener derfor, at valget af familien helt være baseret på , hvor godt du passer sammen , ikke hvor de bor . Vi har derfor ikke acceptere særlige anmodninger om en bestemt by eller stat . Derimod er de fleste af vores familier i udkanten af ​​en større by , så uanset hvor du ender , vil du være tæt på byens puls , au pair venner og masser af andre spændende ting i dit miljø at se frem til .

 Hvad betyder ’Au Pair’?

  • ’Au Pair’ er fransk, og kan oversættes til ”på lige fod”. Som au pair, bliver du inviteret ind i en amerikansk families hjem, og du skal hjælpe med at passe deres børn imens du befinder dig i en ny kultur. Du kan max arbejde op til 45 timer om ugen. Her vil du skulle assistere værtsbørnene i alle aspekter af deres liv, hjælpe dem med at blive klar til skole, køre dem til fritidsaktiviteter, hjælpe til med lektierne og læse godnat historier for dem. Det er desuden vigtigt at huske på, at alle familier er forskellige, og din værtsfamilie vil være lige så unik som dig selv.

 Accepterer I mandlige au pairs?

  •   Fyre er velkomne til at ansøge - faktisk foretrækker nogle Cultural Care værtsfamilier at have mandlige au pairs. Ligesom med vores kvindelige ansøgere, vil vi bestræbe os på at finde dig den bedst mulige familie.

 Hvad hvis jeg allerede har fundet en værtsfamilie i USA?

  •   Selvom du måske allerede har fundet en familie i USA, er det et krav fra de amerikanske myndigheders side, at du får udstedt et officielt au pair-visum, som du kan få igennem Cultural Care. Så kontakt os allerede i dag, og vores afdeling i USA vil hjælpe med at tilknytte din værtsfamilie vores program.

 Kan jeg skifte værtsfamilie, hvis det ikke fungerer?

  •   Vores topprioritet er, at både du og din værtsfamilie får en god tid sammen, og at I får tid til at lære hinanden at kende. Dog kan det forekomme, at der i enkelte tilfælde opstår personlige konflikter mellem au pairen og værtsfamilien. Hvis dette er tilfældet, vil Cultural Care Au Pair bestræbe sig på at finde den bedst mulige løsning for begge parter.

 Hvor meget børnepasningserfaring behøver jeg?

  •   Du skal have minimum 200 timers nylig børnepasningserfaring inden din afrejse. Jo mere erfaring du har jo mere kompetent vil du være, og jo større er dine chancer for at blive accepteret i programmet. Børnepasningserfaring er topprioriteten for vores værtsfamilier, når de skal vælge deres au pair. Vi anbefaler dig derfor at få så meget erfaring som muligt, inden du sender din ansøgning af sted.

 Hvordan møder jeg nye venner?

  •  Der er mange muligheder for at møde nye venner! Du vil tilbringe dine fem første dage i USA på vores træningsskole i New York, hvor du vil møde au pairs fra hele verden. Du vil også modtage en liste over de andre au pairs i dit område, som du vil møde på de månedlige møder der afholdes af din lokale kontaktperson. Du vil også kunne møde amerikanske venner ved at tage fag/kurser på det lokale universitet eller college. Desuden vil din værtsfamilie sikkert også kunne sætte dig i forbindelse med andre unge.

 Jeg har endnu ikke taget et kørekort – kan jeg stadig ansøge?

  •   Det er et krav i programmet, at alle au pairs har et gyldigt kørekort. Vi kan ikke godkende din ansøgning før du har bestået den praktiske køreprøve. I mellemtiden kan du dog sagtens færdiggøre alle andre aspekter i ansøgningen, således at vi kan godkende ansøgningen hurtigst muligt, når du har bestået din køreprøve. Af sikkerhedsmæssige årsager er det essentielt, at du er en erfaren og ansvarlig bilist, og at du føler dig tryg ved at køre i USA.  

 Får jeg mulighed for at studere i løbet af året?

  •   Som en del af programreguleringerne foretaget af den amerikanske stat, er det påkrævet, at alle au pairs følger fag/kurser på en højere uddannelsesinstitution i løbet af året i USA. Dette er en fantastisk mulighed for au pairs at møde andre unge på, samt at studere fag, der kan gavne ens fremtidige liv og karriere. 

Behøver jeg at betale skat i USA?

  • Du skal deklarere (indberette) din indkomst til det amerikanske skattevæsen, IRS, og du skal muligvis betale en lille del af din indkomst i skat. Du skal deklarere din indkomst i januar og eventuel skat fra forudgående kalenderår skal betales i april. Du udfylder selv din deklaration i USA og regner dermed ud, hvor meget du skal betale i skat. Satsen er ikke tilnærmelsesvis ligeså høj som i Danmark, men vi anbefaler dig, at du har lagt et par få tusinde kroner til side, når det er tid til at skulle deklarere sin indkomst. Du kan få mere information om dette på vores informationsmøder, og vores personale i USA kan være behjælpelige med at vise, hvor du finder informationen i rette tid. Din amerikanske værtsfamilie vil muligvis også have en kontaktperson fra det amerikanske skattevæsen, som vil kunne være behjælpelig i forbindelse med deklarationen.